ΚΑΙΡΟΣ · LIVE10.6°CΤοπικά νέφη71% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τέσσερις τραυματίες από μερική κατάρρευση τετραώροφου εμπορικού κτιρίου στη Σάο Πάολο

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Τέσσερις τραυματίες από μερική κατάρρευση τετραώροφου εμπορικού κτιρίου στη Σάο Πάολο

Χθες, Παρασκευή, έπεσαν η στέγη και τμήμα τετραώροφου εμπορικού κτιρίου στο κεντρικό κομμάτι της βραζιλιάνικης μητρόπολης Σάο Πάολο. Η νεότερη ενημέρωση των αρχών κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Μέσω εκπροσώπου, η πυροσβεστική διευκρίνισε ότι 35 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν σημειώθηκε η μερική κατάρρευση και ότι διασώθηκαν όλοι.

Ο Nabil Bonduki, σε ανάρτηση στον λογαριασμό @NabilBondukiSP στις 6 Νοεμβρίου 2026, αναφέρθηκε στην κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στη Μπρας το βράδυ της Παρασκευής. Έγραψε ότι έπληξε ανθρώπους, άφησε τραυματίες και προκάλεσε πολύ μεγάλη ανησυχία. Κάλεσε να σημάνει συναγερμός για την έλλειψη ελέγχων στα κτίρια της Σάο Πάολο και θύμισε ότι πριν από λιγότερο από δύο μήνες άλλο κτίριο έπεσε στην Ανατολική Ζώνη, προκαλώντας έξι θανάτους.

Επικαλούμενος προκαταρκτικά στοιχεία της πυροσβεστικής, ανέφερε ότι περίπου 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν πληγεί. Τουλάχιστον 17, πρόσθεσε, έχουν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο και δέχονται περίθαλψη.

Έγραψε ακόμη ότι χρειάζεται να εξασφαλιστεί η βοήθεια προς τα θύματα, να ερευνηθούν τα αίτια της κατάρρευσης και να εξακριβωθούν ενδεχόμενες ευθύνες. Κατά τον ίδιο, η ασφάλεια των κτιρίων και η πρόληψη ατυχημάτων πρέπει να μείνουν μόνιμες προτεραιότητες της δημόσιας εξουσίας.

Οι τέσσερις τραυματίες έχουν πλέον μεταφερθεί σε νοσοκομεία και βρίσκονται όλοι σε σταθερή κατάσταση, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Σε προγενέστερα ρεπορτάζ, μέσα της Βραζιλίας ανέφεραν δεκάδες τραυματίες.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Σάο Πάολο, στηριγμένη στις πρώτες πληροφορίες των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, ανέφερε ότι περίπου 20 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν αρχικά σε αίθουσα που έμεινε όρθια.

Στη συνοικία Μπρας

Η τοποθεσία του κτιρίου είναι η συνοικία Μπρας, κόμβος εμπορίου της μητρόπολης, όπου λειτουργούν διάφορα πολυκαταστήματα.

Πλάνα που πρόβαλαν βραζιλιάνικα μέσα αποτυπώνουν την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του εμπορικού κτιρίου.

Η όψη του δεν ισοπεδώθηκε. Υποχώρησε, πάντως, μεγάλο μέρος της κατασκευής.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies